søndag den 13. januar 2013

Fifty Shades of Shit

Endelig fik jeg læst Fifty Shades Of Grey færdig (endelig og endelig. I sidste/forrige uge). Der er ikke andet at sige, end at det noget makværk af en ynkelig bog, uden et plot og med de mest klichéagtige, endimensionelle og dødssyge karakterer nogensinde. Den er egentlig jævnt kedeligt, kun afbrudt af morskab, når den er særligt dårlig. Jeg vil gerne anbefale folk at læse den, men det er kun fordi at de dårlige anmeldelser af den er sjovere, hvis man rent faktisk har læst bogen. Men så igen, det er næsten tortur at komme igennem Anastasia Steeles stupiditeter, så jeg vil egentlig hellere anbefale så meget andet. Faktisk alt andet. Fifty Shades of Shit. En lille liste:

Oh my
Crap
Inner godess
Christian Grey
Flush
Mr. Grey

De seks variationer af ord bliver voldtaget og udstillet nådesløst på cirka hver side i bogen. Derudover er der jævnligt en tomhjernet email korrespondance mellem den elskværdige (lol) Christian Grey og den super-mega-naive Anastasia Steele. Dette bliver kun afbrudt af ensformige sexscener og tankespind omhandlende hvor lækker Christian Grey er (og selvfølgelig de sekvenser, hvor Christian Grey viser sig som en psykopatisk stalker eller bare en psykopat generelt). Det er simpelthen ikke meningen at man skal kede sig, når man endelig får lagt hænderne på noget vaskeægte husmorporno. Øv, E.L. James. Stop dig selv.

Jeg vil til gengæld anbefale folk at læse dem på dansk, hvis de endelig skal læses. Efter sigende skulle oversætteren meget nådigt have forsøgt at rette op på James' talentløsheder.

En stjerne for underholdningen i dumhederne. -500 stjerner for at være hamrende irriterende.


1 kommentar: