torsdag den 6. juni 2013

Erotik

Når man taler om, hvad der virkelig sælger på bogmarkedet i dag, så kan man ikke komme udenom, at verden har fået en mærkelig smag for erotik, hvilket uden tvivl skyldes den succes EL James fik med sin kummerlige trilogi Fifty Shades of Grey, som affødte adskillige andre erotiske trilogier, herunder serierne Crossfire og Eighty Days.

Selv har jeg læst første bind af Fifty Shades, uden overhovedet at blive hverken imponeret eller begejstret. Jeg troede egentlig at det i det mindste ville være en smule pirrende, men forfatterens komplette mangel på beskrivelser af andet end Christian Greys fantastiske krop og tissemand gjorde det svært for mig egentlig overhovedet at kunne tage det seriøst som et litterært værk. Måske man nærmere skulle kalde det værk. Eller bog. Bare nej. Læs min fulde, tarvelige anmeldelse af bogen her.


Da jeg så for et stykke tid siden pakkede bogen S.E.C.R.E.T. af L. Marie Adeline op ad bogpakken i form af ikke bare et, men to læseeksemplarer til forretningen kunne jeg ikke lade være med at tænke, at måske man alligevel skulle give genren en chance - desuden så denne bog en del mere intelligent ud end Fifty Shades, hvilket den egentlig også er. Det er strengt, at sammenligne noget som helst med Fifty Shades og enormt misvisende, fordi at alt i min optik er bedre, men jeg gør det alligevel ubevidst. S.E.C.R.E.T. er bedre og jeg nød faktisk også læsningen langt hen ad vejen, trods det forudsigelige og det direkte urealistiske (bogen handler om en loge af kvinder, der bor på et kæmpe hvidt palæ indrettet med en masse designermøbler og med endnu flere limusiner i indkørslen. De tager ensomme kvinder ind til 7 fantastiske sexoplevelser med fremmede, smukke mænd, for at frigøre dem seksuelt og på den måde gøre dem i stand til at knalde som mænd, uden følelser. Brilliant)
Anyway, så var det en ganske fin bog indtil slutningen, som jeg selvfølgelig ikke afslører, hvor det hele bare blev bvadr.

Min konklusion på dette indlæg er, at på trods af erotikkens stigende popularitet og at det sikkert bliver en af hovedstrømningerne i dette årti (de snakker om det), så falder jeg simpelthen ikke for det. Jeg kan ikke forstå, hvordan en genre kan have så meget dårlig litteratur. Selvfølgelig er det kun min mening, men øv, hvor er det træls at spilde hyldeplads på husmorporno uden indhold.


Næste to-read i genren bliver Venusdeltaet af Anaïs Nin. Den skulle da i det mindste gerne have lidt at byde på og så er den selvfølgelig også et lille stykke fra Christan Greys pæne penis.

1 kommentar:

  1. Hvor er det bare et godt og humoristisk indlæg. Jeg havde kun kunne gøre det på den tarvelige måde.
    Tissemand, hæ.

    SvarSlet