mandag den 17. juni 2013

Lidt sommerlæsningsinspiration

Så skete det, at Brun mands byrde måtte forlade vores bagerste endegavl, simpelthen fordi at den har fået for gode anmeldelser til at blive gemt væk dernede. Det passede mig udmærket - havde længe gået og tænkt over, at vi burde have en udstilling af engelske bøger, så det var det jeg erstattede ham med.

Mit største problem var, at finde en rød tråd i det jeg satte op. Ikke bare fordi at der er meget at vælge imellem, men også fordi at der egentlig gerne skulle stå et eksemplar af hver titel tilbage på hylden. Udstillingen endte ikke rigtig med nogen rød tråd, men derimod med bøger som jeg ville kategorisere som rigtig gode sommerlæsningsbøger. En god blanding af alt muligt lækkert, som jeg føler at jeg kan stå inde for, til trods for at jeg ikke har læst det hele.


1 Telegraph Avenue - Michael Chabon
Jeg ejer selv denne bog, dog i den danske, knap så charmerende udgave. Jeg har ikke læst den. Er ikke nået til den endnu, men har dog fundet den interessant nok til at bande af forlaget for at være så længe om at sende et læseeksemplar.
Læs Politikens anmeldelse her.

2 The Hunger Games - Suzanne Collins
Behøver nærmest ikke yderligere introduktion. The Hunger Games er indbegrebet af spænding, der er fuldstændig umulig at lægge fra sig, når først den er blevet åbnet. Jeg kan ikke forestille mig noget bedre end at slænge mig på stranden med næsen i The Hunger Games og masser af sand mellem alle tæerne.
Læs min anmeldelse af The Hunger Games her.

3 The perks of being a wallflower - Stephen Chbosky
Alle skylder sig selv, at læse dette mesterværk (ja, så langt vil jeg gerne gå) af en ungdomsroman, der behandler alle de typiske klichéer som et ungt menneske må gå igennem i løbet af sine High School (eller gymnasie) år - plus lidt flere for hovedpersonen, Charlies vedkommende. Selvom jeg bruger ordet 'kliché', så må jeg lige understrege med fed skrift at der ikke er et gran kliché over The perks of being a wallflower. Kun wauw.
Læs min anmeldelse her.

4 + 5 Slated + Fractured - Teri Terry
Jeg er efterhånden halvvejs i Slated, så jeg vil ikke begynde at buse ud med alt for meget, før at jeg ligesom har et greb om, hvad vi har med at gøre her. Det er science fiction, det er ungdom og det er pisse spændende. Så meget vil jeg sige. Og er der noget bedre end at læse for den rene underholdnings skyld, når Danmark mooner af os og lader det stå ned i stænger, den dag, hvor vi havde planlagt en strandtur?
Slated handler om en fremtidsverden, hvor man ikke nødvendigvis slår terrorister ihjel, men simpelthen nulstiller dem. Sletter alt, der var ved dem og bygger dem op fra grunden igen. Vores hovedperson, Kyla er blevet slated, men selvfølgelig er hun ikke et almindeligt tilfælde. Jeg venter stadig meget spændt på at finde ud af hvorfor, hvordan og endnu mere hvorfor.

6 In one person - John Irving
Jeg læste bogen på dansk, lige omkring dengang den udkom (efter at have overbevist Lindhardt & Ringhof om, at jeg var et læseeksemplar værd). Selvom det tog mig lang tid at færdiggøre den, så vil jeg bestemt og overhovedet ikke kalde den dårlig, tværtimod. Den er virkelig interessant og John Irving har simpelthen den bedste, underspillede humor, som han i særdeleshed bringer til live igennem sine mærkelige og skæve karakterer - jeg vil næsten sige, at In one person er værd at læse udelukkende på grund af, hvor sej morfar Harry er. Min pointe med at sætte præcis denne bog på en sommerlæsningsudstilling er, at den fortjener at man tager sig tid til den, som man kun kan i sommerferien. Den fortjener at man går i dybden med den, for det kan man også mærke at John Irving har gjort.

7 Room - Emma Donoghue
Heller ikke denne bog har jeg læst (kan sguda og desværre ikke læse det hele!), men jeg forærede min kæreste den i julegave, fordi at jeg læste mig frem til at den skulle være for alle der elskede The curious incident of the dog in night time (Mark Haddon) og Extremely loud and incredibly close (Jonathan Safran Foer) og de bøger vidste jeg at hun havde læst og var glad for. Så hun fik Room, som hun heldigvis også synes var enormt god og derfor skulle den have en plads på sommerlæsnings-endegavlen. Jeg håber på at nå til at læse den en dag.

8 Serena - Ron Rash
Jeg har ikke læst den, men jeg har læst Paperback Castles anmeldelse af den - med en plads her, kunne der måske komme lidt fokus på den, inden den kommer på det store lærred.

9 + 10 Warm Bodies - Isaac Marion + World War Z - Max Brooks
Min zombiehylde! Warm Bodies handler om zombien R, der stik modsat almindelig zombieopførsel begynder at udvikle følelser for en pige, hvilket selvfølgelig ikke kan gå uset hen, når det er meningen at man skal spise mennesker, ikke redde dem. Jeg har ikke læst den, men jeg synes at det er en yderst interessant måde at skrive om zombier på. World War Z er en bog, som jeg har satset på med hele tre eksemplarer til en frontvending på hylden, igen fordi at det er en bog, der er blevet filmatiseret, hvilket plejer at fremme salget en del.

11 Memoirs of a Geisha - Arthur Golden
Jeg læste den da jeg gik i 8. klasse og kan huske, at den efterlod et dybt indtryk på mig, selvom jeg havde set filmen først. Det må helt klart være en af de dybere sommerbøger, men helt klart også en, der er værd at vende siderne i. Den går en del dybere ind på livet af Geishaerne end filmen havde screentime til og det er bestemt et emne, der godt kan bære at blive udforsket.

12 + 13 Bared to you + Reflected in you - Sylvia Day
Ingen sommerlæsningsinspiration uden en god gang husmorporno! Der skal være lidt til enhver smag og selvom jeg har gjort det meget klart, at jeg ikke har tænkt mig selv at dykke dybere ned i genren (min ranten kan læses her), så synes jeg bestemt ikke, at det skal afholde andre fra at give sig i kast med Crossfire-trilogien. Hvilket totalt minder mig om, at vi ikke har den sidste på engelsk endnu. Ups.

Jeg håber, at det efterlod lidt inspiration til sommerens læsning. Alle bøgerne er i paperback og koster 129,95 eller 139,95 i Bog & idé i Nørrebro Bycenter.

2 kommentarer:

  1. Ih jeg skal se at få læst Perks of being a wallflower - hører kun godt om den!

    SvarSlet
  2. Der kommer endnu en anmeldelse op herinde på lørdag ^^ men jo, for pokker. Læs den, den er genial! :)

    SvarSlet