søndag den 22. september 2013

Blå bøger

Nu har Michella og jeg gået og talt om det og kan det virkelig være rigtigt....

At, der er så mange bøger der er blå??

Altså, i forhold til røde, grønne og gule bøger, så er blå i et klart overtal. Der må være noget købelystent ved blå. Eller hvad tror I?

22 kommentarer:

 1. Nej hvor sjovt egentlig... Det har jeg sgu aldrig tænkt over det, men nu du siger det, kan jeg godt se det... Man skulle ellers tro, gul og grøn ville være mere fangene for øjet? Jeg ved det ikke... Spøjst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Uden grundlag for det ville jeg også mene grønne var mere behagelige, men faktisk er jeg alligevel mere tilbøjelig til at sige at de blå er ret lækre.. ^^

   Slet
 2. Hmm godt spørgsmål, altså jeg tænker, det kunne have noget at gøre med at blå er en "rolig" farve, altså den er både pæn men ikke for meget, hvorimod gule bøger måske vil være lidt for voldsomme i farven...

  SvarSlet
  Svar
  1. True dat. De springer lige i øjnene - de fleste blå bøger er ret afslappede :D

   Slet
 3. Alle de blå bøger der findes i vores hus!

  SvarSlet
 4. Det har jeg faktisk ikke tænkt på. De fleste af mine bøger er nok sorte eller hvide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan godt være at det kun er herhjemme, så - her er i hvert fald blåt :D

   Slet
 5. Interessant observation. Jeg tror meget det komme an på hvad man køber. Mine fagbøger er der rigtig mange blå imellem, men mine fiktionsbøger er en god blanding af det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk kun mine fiktionsværker der har blå farver. Men helt enig, det kommer an på så meget at det ikke ligefrem er en teori der holder vand :D

   Slet
 6. Hvor sjovt. Jeg har spekuleret over om der ikke er mange røde? Men det er ene og alene observeret ud fra min egen bogreol...

  SvarSlet
 7. Hm. Der er ikke så mange røde her, men lidt - det er en meget kraftig farve ^^

  SvarSlet
 8. På min (eller det vil sige kærestens) bogreol, er der virkelig også mange blå bøger. Men der er også rigtig mange andre farver - dog tror jeg, der er flest bøger i mørke farver :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der må være noget med blå ^^

   Slet
 9. det er sjovt du skriver det - for nylig skulle jeg lave en video med nykøbte bøger, og det gik op for mig, at næsten alle var blå! Det er altså enormt pudsigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der kan altså godt være noget om det, så :D det er nu også en nydelig farve, synes jeg.

   Slet
 10. hvad er det for en udgave du har af Perks? jeg synes ikke bogryggen ligner min :s

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den her: http://mitsuperego.blogspot.dk/2013/06/anmelder-odder.html (i Google-billede-eksempel) - har du den 'orange'? :)

   Slet
 11. Ja, den 'orange' med alt skriften uden på. Havde faktisk kun set min og så den grimme grønne version. Helt overrasket over den blå ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha. Filmcoveret er vist også blåt :D

   Slet
 12. Ha, det er sjovt,

  Jeg læste på et tidspunkt en artikel om en grafisk designer, der designer bogomslag. Desværre har jeg glemt hans navn... kan finde det, hvis det er.
  Og i artiklen fortalte han, at forlaget tit laver en bestilling på et omslag, der skal sættes bogen i forbindelse med en særlig genre. Fx efter den store succes med krimier, blev han tit bedt om, at lave et omslag der lignede en krimi bestseller.
  Og de fleste krimier, har jo faktisk tit samme slags omslag - i forhold til farver, forsidebilleder og den øvrige grafiske opsætning.

  Så jeg bliver helt nysgerrig, og tænker, om der mon er nogen sammenhæng mellem de blå bøger? Om den blå farve mon referer tilbage til en særlig genre eller succesroman, som disse bøger gerne vil stå i forlængelse af?

  SvarSlet
  Svar
  1. Gud, hvor er det egentlig interessant! Det kunne da godt være værd at undersøge nærmere :D
   Jeg har læst om størrelsen på forfatternavnet har en betydning i forhold til succes. Ken Follett og Jussi har altid sit navn stående meget stort :D

   Slet